Taste Live

Taste akoestische met Maggie’s Flock (RESERVEREN)

Titel:
Taste akoestische met Maggie’s Flock (RESERVEREN)
Wanneer:
zo, 21. maart 2021, 16:00 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live

Omschrijving

Maggie’s Flock is een zeskoppige kudde uit Nijmegen/Arnhem die stevige folkrock speelt.
Met thema's als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band  een link met de "storytellers" uit de traditionele folk. De sound van Maggie's Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk

De Arnhems/Nijmeegse band Maggie’s Flock ontstaat na het ter ziele gaan van de Arnhemse Celtic Folkband Stac Polly in 2017.
Vijf leden van deze band steken de koppen bij elkaar en besluiten samen door te gaan. Deze keer niet langer met folk-traditionals, maar met eigen materiaal. Na enkele ledenwisselingen vinden accordeonist Neil Macfarlane, drummer Hub Rasker, bassist Gijs Nielen en banjolinespeler Etienne Pronk in Roel Seidell een nieuwe zanger en in Edwin Steenstra hun nieuwe gitarist.

Al gauw blijkt Roel (die ook nog eens verdienstelijk whistle blijkt te spelen) een productieve tekstschrijver, en samen met muziekschrijver Hub maakt het duo een aantal pakkende songs voor de nieuwe groep.
Met de komst van de nieuwe muzikanten komt er ook een bandnaam. Maggie’s Flock is gebaseerd op Maggie of the Moor, een legende over een spookachtige herderin die bij nacht en ontij over de hei zweeft. Ze rooft de zielen van alle zondaars die ze tegenkomt en neemt ze op in haar schaapskudde.
De schapenkop met de ‘evil eyes’ wordt een visueel herkenningspunt van de band.

Maggie’s Flock bouwt al snel een oeuvre op van meer dan 25 eigen songs. Songs met verhalende teksten over drank, chaos, romantiek en de dood, vaak vol ironie en zwarte humor.
Gevoed door muzikale helden als The Pogues, Flogging Molly en Dropkick Murphy’s vindt de band haar eigen geluid: Een blend van traditionele Schots/Ierse folk, gedragen door instrumenten als tin whistle, banjoline, accordeon en bouzouki, gemengd met een stevige rocksound van gitaar, bas en drums.
Kenmerkend zijn de vrolijke songs met catchy folktunes die op behoorlijk hoog tempo over het publiek worden uitgestort.

in 2018 neemt de band haar eerste demo op waarvan het nummer My Liquid Friend een blauwdruk blijkt voor de nieuwe muzikale koers van de band.
Dat jaar volgen de eerste serieuze optredens waarvan een mooie show op Elfia voor het publiek een eerste kennismaking met de band is. Even daarna volgen opzwepende shows in het Arnhemse Willemeen en het naastgelegen Luxorlive.
Eind 2019 neemt de band in Hub’s Hen Hut Sound Studios de eerste 6 songs op die in 2020 worden uitgebracht.

Aanvang 16:00 uur
Entree vrij

(De band speelt voor "met de pet rond")


Reserveren


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Upcoming

TASTE AKOESTISCH met live op t terras: ERWIN NYHOFF (Tickets 6,00)

15-08-2021

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

 

Social Links

 

Social Links