Taste Live

TASTE STAGE OF ART met ANDRÉ MANUEL (DREEJKLEZOEW)

Evenement

Titel:
TASTE STAGE OF ART met ANDRÉ MANUEL (DREEJKLEZOEW)
Wanneer:
do, 24. oktober 2019, 20:30 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live

Omschrijving

VOORVERKOOP (1 juni tot 20 oktober) € 12,50
AAN DE DEUR : € 13,50 (Alleen bij niet uitverkocht)
 
Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig
In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.
 
DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.
In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.
 
De pers over DREEJKLEZOEW:
 
DAGBLAD VAN HET NOORDEN
"Zijn zestiende voorstelling doet in het niets denken aan de rauwe, grimmige beginperiode van zijn carrière (...) Hij heeft zich gepositioneerd. Obstinaat, nou nee. Gul en hartelijk, eigenlijk. Dat betekent niet dat de spanning er af is. Het is een volstrekt onzinnige benadering om van de cabaretier Manuel te verwachten dat hij zich 'politiek correct'manifesteert (...) Scherp gesneden en effectief."
 
 
MEPPELER COURANT
"Hij neemt absoluut geen blad voor de mond. Onderwerpen die bij andere cabaretiers inmiddels in de taboesfeer zijn beland, neemt Manuel op de korrel. Ontwapenend schiet hij uit de heup." (...) Strijdbaarheid en onbevangen vrolijkheid gaan bij André Manuel als boezemvrienden hand in hand."
 
 
VOLKSKRANT
"Dreejklezoew is een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma." (...) 'Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.'
 
NRC NEXT
(...) Met Dreejklezoew bewijst hij nog steeds een intrigerende cabaretier te zijn." (...) Op de beste momenten is André Manuels aanklacht tegen fascisme scherp, grappig en akelig actueel."
 


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Upcoming

TASTE AKOESTISCH met live op t terras: Harry en de Kadavers (alleen toegang op reserveringen)

16-08-2020

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

Social Links

Social Links