Taste Live

Evenement 

Titel:
Taste Akoestisch met niemand minder dan: LITTLE LOUIS!
Wanneer:
28.09.2014 17.30 h
Locatie:
Rockcafé Taste -
Categorie:
Rockcafé Taste

Beschrijving

Taste Akoestisch met niemand minder dan: Little Louis!!!!

Gewapend met gitaar, footstomp en stembanden presenteert “Little” Louis van Empel zich op een verrassende en energieke wijze tijdens zijn optredens. De songs van Louis variëren van rauwe deltablues en duistere americana tot folky songs van velerlei aard. De belangrijkste invloeden zijn oude bluesmeesters als Blind Willie Johnson, Son House en John Lee Hooker maar ook artiesten als Beck, Bob Dylan, Johnny Cash en Tom Waits. Louis trad op met The Little Louis Band, bestaande uit: Aart van der Wulp (mondharmonica), Geurt Engelsman (contrabas) en Gabriël Peeters (drums). Vol overgave vertolken zij de blues op hun eigen, unieke manier. Wars van clichés stomen ze dwars door de diverse rauwe verschijningsvormen en uithoeken van de blues.

Little Louis speelde de afgelopen 15 jaar ruim 600 optredens met diverse bands en solo in Nederland en België op uiteenlopende festivals, concertpodia, in theaters en muziekcafés. Enkele hoogtepunten: BRBF Peer, Moulin Blues, Jazz in Duketown (hoofdpodium), Elastiek, Paaspop, Folkwoods, 013, Mezz, Hedon, De Groene Engel, Roepaen, De Nieuwe Nor, Paradox, Muziekcentrum Frits Philips, Metropool, Atlantis, Gryphus, De Bosuil, De Tamboer, Bellevue theater, diverse radioprogramma's bij o.a. VPRO, VARA en TROS...en nog veel meer..!

In 1994 richtte Louis de eerste lineup van the Little Louis Bluesband op. Deze band wist grote regionale bekendheid te verwerven, wat uitmondde in een optreden op het prestigieuze Belgium Rhythm & Bluesfestival (BRBF) in Peer in 2000. 
Het schrijven van melodieuze songs met invloeden uit folk, americana, country, latin, blues, jazz en rock hield Louis vanaf 1999 bezig en hij kon niet langer al zijn ideeën in de bluesband kwijt. Na het opnemen van de eerste eigen beheer cd "Compass & Chart" richtte hij eind 2000 de band "Louis!" op. In 2001 verscheen een tweede eigen beheer cd "Tales of Liquid Desires & Shining Armours". Deze cd werd zeer positief ontvangen bij diverse popbladen en de nederlandse "roots/americana" scene. In de zomer van 2003 werd het 3e album van Louis! opgenomen, het officiële debuut op Corazong Records. De cd, getiteld "A Close Watch", is lovend ontvangen door de (inter)nationale (muziek)pers en kreeg veel airplay op nationale en regionale radio. Behalve de release van deze cd was de oprichting van het songwriterscollectief, Songwriters United, samen met BJ Baartmans, Eric van Dijsseldonk en Eric DeVries een belangrijke activiteit in 2004. In juni 2005 verscheen de eerste gezamenlijke geluidsdrager (in de vorm van een DVD) van Songwriters United op het platenlabel Inbetweens Records.

In 2007 vond de release plaats van het "blues-noir" getinte album "Speak of the Devil " op Inbetweens Records. Het album is grotendeels door Louis zelf ingespeeld, met ondersteuning door The Little Louis Band. Tevens bracht de band via internet een gratis live CD: "Live at Paradox" uit. Het optreden dat de band in 2008 gaf op het grootste blues & rootsfestival van Nederland, Moulin Blues, is vakkundig vastgelegd op de live CD & DVD: "Footstompin' Ground!".

 

Wij zagen hem op diverse podia in Nederland en zijn apetrots Louis van Empel in onze kroeg te mogen ontvangen!! 

 

Aanvang:17:30 uur
Entree: Vrij

 

Locatie

Venue:
Rockcafé Taste

Upcoming

Nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

Groenlo.nl

© 2012 - 2019 Rockcafé Taste. Alle rechten voorbehouden. Bekijk ook onze Facebook en Twitter
Deze website is ontworpen en gerealiseerd door Wiljon Bolten